Montserrat: combinacions de vies al Serrat del Moro

El Serrat del Moro és una paret que, gràcies a la naturalesa fracturada de la seva roca, permet connectar itineraris amb facilitat. D’aquesta manera es poden crear interessants combinacions per anar a cercar les tirades més estètiques o simplement evitar seccions d’escalada artificial. A continuació descric dues propostes que hem seguit el Pep Climent i jo aquest mes de gener:

1. Àngel de la Dansa — Parera-García

Ressenya Serrat del Moro

En aquesta combinació la idea ha estat aprofitar la secció inferior de l’Àngel de la Dansa, que permet l’escalada lliure, i evitar-ne les burinades superiors d’escalada artificial sortint per la Parera-García.

La primera part presenta una escalada tècnica, lenta i delicada, destacant una secció força feréstega, a la tercera tirada, a causa de la densa vegetació que creix a la fissura. La part de la Parera-García, en pujar per fissures netes i evidents, ofereix una escalada més ràpida i agraïda.

Quant a material de protecció, hem utilitzat un joc de friends fins al #2 i alguns tascons, tot i que hem trobat a faltar els friends #3 i #4 per les fissures de les tirades 3 i 10. També hem clavat dos pitons a l’última tirada. És recomanable dur-los, ja que la roca no ofereix gaire alternativa.


2. Triple directa

Ressenya Serrat del Moro

La idea d’aquest itinerari ha estat cercar una versió més directe i mantinguda de la clàssica Mas-Brullet, aprofitant seccions de la Casas-Chani, de l’Esperó Puiggròs i tornant altra vegada cap a la Mas-Brullet, ja fins al final.

Destacar l’arribada a l’R6, un xic perillosa pel fregament de la corda en una aresta afilada, i el flanqueig posterior que va cap a la dreta, que, tot i presentar dificultats moderades, demana tècnica de peus i pràcticament no permet assegurar-se. La resta del recorregut enfila per fissures de tota mena i normalment s’assegura bé.

Quant a material de protecció, hem utilitzat un joc de friends fins al #3 i alguns tascons.


Equipament

En tots dos itineraris l’equipament que hi trobem és antic i sol estar en mal estat. L’avantatge és que en molts casos (tot i que no sempre) aquest equipament no és necessari, ja que la naturalesa de roca ofereix bons emplaçaments per protegir-se alternativament amb friends i tascons.


Articles relacionats