La Proa del Cap d’Oltrera

Publicidad
Foto: Ignasi Bonjoch

A l’octubre del 2021, en Xavi i jo ens vam aventurar a investigar aquest penya-segat, ubicat a la punta nord del Cap d’Oltrera (La Costa Brava). La meva proposta era obrir una via només amb tascons 😋 encara que en Xavi va preferir agafar un parell de friends per si de cas. Just abans de començar el segon llarg, davant l’aspecte intimidatori de la desplomada proa, en Xavi em va oferir els dos friends. Mmmm… Vaig dubtar, i de fet van anar a parar a les meves mans durant uns instants, però al final els friends van tornar al seu propietari.

La via ens va semblar molt bona, sobre una roca excel·lent i en un ambient salvatge molt especial. La dificultat aproximada és de 6b.


Material utilitzat

  • 1 joc de 10 tascons (Black Diamond)
  • 3 excèntrics mitjans (#5, #6 i #7)
  • 2 microstoppers (#3 i #4)
  • 2 cordes dobles de 35 metres
  • 3 cintes exprés per a xapatges ràpids
  • 5 bagues de 60 cm
  • 6 mosquetons
  • Diversos mosquetons de seguretat per a les reunions + Megajul i ATC Guide

Amb aquest equip, al final et quedes amb poc, perquè algunes peces es necessiten per muntar les reunions, cosa que t’obliga a administrar-te bé, a col·locar bones assegurances al lloc adequat i a evitar tirades massa llargues. És un joc d’estratègia molt interessant, encara que també he d’admetre que desmuntar seccions desplomades retirant tascons no sempre és una tasca fàcil (normalment els clavo molt perquè no es moguin), així que tenir un company comprensiu amb l’estil és d’agrair. Les reunions les vam muntar amb la corda, cosa que va ser molt útil per poder unir punts distanciats.


Descripció de la via

La Proa del Cap d’Oltrera (6b)

L’inici és força clar, començant prop d’una via antiga en mal estat (fletxa groga). Després cal buscar un petit relleix a la dreta (R1, muntar amb allargs) i tornar a l’esquerra, fent una secció obligada, per agafar un diedre i finalment una fissura desplomada que enfila cap a la dreta (R2). Al tercer llarg, es passa a l’altra banda de l’esperó i se segueix un diedre per la fissura de la dreta, fins a arribar al cim del penya-segat.

Una cosa important a tenir en compte és que, a la tarda, quan se’n va el sol, els primers metres solen estar xops i la roca rellisca molt, per la qual cosa val la pena intentar l’escalada abans del migdia.


Més informació

Escalada a l’Estartit: Port del Falaguer – Cap d’Oltrera – Racó d’en Rossinyol

Publicidad